Επιλογή παιχνιδιού
Περιγραφή
100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα - 2013 Δημιουργία γρίφων: Ομάδα καθηγητών (για ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΛΥΚΕΙΑ)
Αρκάδι: 150 χρόνια μετά - 2016 Δημιουργία γρίφων: Ομάδα καθηγητών (για ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΛΥΚΕΙΑ)
Αρκάδι 2019 - 07-11-2019 Δημιουργία γρίφων: Πόλυ Παπαδοπούλου (για ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΛΥΚΕΙΑ)
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΠΑΡΟΥΤΑΠΟΘΗΚΗΣ - 06-11-2020 Δημιουργία γρίφων: Νίκος Δερεδάκης (για ΔΗΜΟΤΙΚΑ)
@ΡΚΑΔΙ@ΔΑ 2020 - 06-11-2020 Δημιουργία γρίφων: Ηλίας Λουλούδης (για ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΛΥΚΕΙΑ)
ΚΩΔΙΚΟΣ: ΑΡΚΑΔΙ BHTA 12 - 05-11-2021 Δημιουργία γρίφων: Νίκος Δερεδάκης (για ΔΗΜΟΤΙΚΑ)
ΜΑΝΟΥΣΟΣ - Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ - 05-11-2021 Δημιουργία γρίφων: Ηλίας Λουλούδης (για ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΛΥΚΕΙΑ)
ΟΙ ΡΟΥΓΕΣ ΤΗΣ ΘΥΜΗΣΗΣ - 07-11-2022 Δημιουργία γρίφων: Πόπη Τσαχάκη (για ΔΗΜΟΤΙΚΑ)
Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ - 07-11-2022 Δημιουργία γρίφων: Ηλίας Πίτερης-Πέτρος Χατζηελανίδης-Φώτης Παπαδόπουλος (για ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΛΥΚΕΙΑ)
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΟΥ ΠΕΣΚΟΥ - 07-11-2023 Δημιουργία γρίφων: Περάκη Μαρία-Τσιακαλίδου Χριστίνα-Τσιμπούκα Αργυρώ-Δουβλέκα Φωτεινή-Τσιλεδάκη Μαρκέλλα-Μπενάκης Ανδρέας (για ΔΗΜΟΤΙΚΑ)
ΠΙΣΤΙΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ - 07-11-2023 Δημιουργία γρίφων: Ηλίας Πίτερης-Νάνσυ Πανηγυράκη-Πέτρος Χατζηελανίδης-Φώτης Παπαδόπουλος (για ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΛΥΚΕΙΑ)

ΟΔΗΓΙΕΣ

Το κάθε παιχνίδι αποτελείται από μία σειρά γρίφων, τους οποίους θα πρέπει να λύσετε με την σειρά, ξεκινώντας από τον πρώτο που θα σας δοθεί μόλις εισέλθετε στο παιχνίδι. Μόλις λύσετε σωστά έναν γρίφο, θα οδηγηθείτε αυτόματα στον επόμενο που θα πρέπει να λύσετε κ.ο.κ., μέχρι να λύσετε και τον τελευταίο γρίφο και να φτάσετε έτσι στο θησαυρό.

Μπορείτε να μετακινείστε εμπρός και πίσω μεταξύ των γρίφων που έχετε ήδη λύσει, δηλαδή κατά σειρά μεταξύ του πρώτου που λύσατε και μέχρι και τον γρίφο που βρίσκεστε τώρα, χρησιμοποιώντας τα κουμπιά στο πάνω μέρος της οθόνης. 

Όταν βρίσκεστε σε γρίφο που ήδη έχετε λύσει, θα βλέπετε επάνω δεξιά στην οθόνη τη φράση “ΕΧΕΙΣ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΓΡΙΦΟ ΑΥΤΟ! ΔΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ!“. Έτσι, αν κοιτάξετε στο κάτω μέρος της σελίδας, ίσως βρείτε επεξηγήσεις σχετικά με το γρίφο και το παιχνίδι. Αν απαντήσετε, θα δείτε μήνυμα που θα περιέχει τη φράση: “ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΓΡΙΦΟ ΑΥΤΟ! ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ!“.

Να διαβάζετε καλά τα κείμενα που σας δίνονται στους γρίφους και να μελετάτε καλά και σκεπτόμενοι σε βάθος, τις πιθανές φωτογραφίες. Χρειάζεστε και ηχεία, διότι οι γρίφοι μπορεί να περιέχουν ηχητικά δεδομένα ή και βίντεο. Μπορεί, επίσης, να σας ζητηθεί να τυπώσετε κάτι ή να χρησιμοποιήσετε κάποια Online Web εφαρμογή π.χ. σταυρόλεξα, παζλ, sudoku κλπ.

Σαν λύση ο κάθε γρίφος θα απαιτεί είτε:

α) μία ή περισσότερες λέξεις που θα έχουν “οριστεί” καλά στον γρίφο και τις οποίες θα γράψετε σωστά με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ στο κατάλληλο κουτάκι στο τέλος της σελίδας και να πατήσετε το κουμπί με την λέξη: “Αποστολή”.

β) να κάνετε “κλικ” στο σωστό γεωγραφικό σημείο που θα σας “περιγράφεται” μέσα από τον γρίφο, στην περίπτωση που στον γρίφο υπάρχει χάρτης (google map). Αφού βρείτε στον χάρτη το σημείο που θεωρείτε σωστό και κάνετε “κλικ” θα εμφανιστεί ένα σημαδάκι κόκκινο και πάνω του ένα κουμπί με τη φράση: “Εδώ είναι!”, το οποίο και θα πρέπει να πατήσετε. Αν ψάχνετε κάποιον τόπο, μπορείτε ΑΠΛΩΣ να βοηθηθείτε, γράφοντας αυτό που ψάχνετε στο κουτάκι που βρίσκεται μέσα στον χάρτη επάνω αριστερά, όπου φαίνεται η φράση: “Εισάγετε τοποθεσία”. Με το που θα πατάτε για να γράψετε τον τόπο που θέλετε να αναζητήσετε, θα σας προτείνονται αυτόματα τόποι για να διαλέξετε εάν κάποιος από αυτούς είναι αυτός που σας ενδιαφέρει. Επιλέγοντας κάποιον από τους προτεινόμενους τόπους, θα οδηγηθείτε αυτόματα σε αυτόν, προκειμένου να εντοπίσετε αυτό που ψάχνετε καλύτερα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Είναι πιθανόν, ακόμα και αν οδηγηθείτε σε σωστό μέρος, να μην αρκεί το κλικ στο σημείο ακριβώς που σας “έριξε” η παραπάνω αναζήτηση αλλά κάπου εκεί κοντά, γιατί ίσως να χρειάζεται να “ζουμάρετε” περισσότερο προκειμένου να βρείτε το σωστό σημείο. Π.χ. αν το σημείο είναι μία πόλη, π.χ. το Ρέθυμνο, τότε ένα κλικ πάνω σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης στο χάρτη αρκεί για να θεωρηθεί οτι το βρήκατε. Αν όμως ζητείται η θέση κάποιου αγάλματος της πόλης, θα πρέπει να “ζουμάρετε” πάνω στο σωστό άγαλμα και να κάνετε κλικ πάνω του ή πολύ κοντά σε αυτό για να είναι αποδεκτό. Αν εσείς κάνετε κλικ πχ σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της πόλης, μακριά από το άγαλμα, αυτό δεν θεωρείται σωστό!

γ) συνδυασμός και των δύο παραπάνω, δηλαδή σωστό “κλικ” στον χάρτη που υπάρχει, αλλά και σωστή αναγραφή μίας ή περισσότερων ζητούμενων λέξεων δεδομένου ότι πάνω από το κόκκινο σημαδάκι, θα υπάρχει εκτός από το κουμπί με τη φράση: “Εδώ είναι!”, ένα κουτάκι, στο οποίο θα πρέπει να γράψετε την ή τις σωστές ζητούμενες λέξεις πριν πατήσετε το κουμπί “Εδώ είναι!”.

ΠΡΟΣΟΧΗ χρειάζεται να έχετε, όταν ζητείται σημείο στον χάρτη. Αν πιστεύετε ότι ζητείται οδός, θα πρέπει να κάνετε “κλικ” ακριβώς σε ένα από τα δύο άκρα της. Αν ζητείται μνημείο, κτίριο κ.λπ., πρέπει να κάνετε “κλικ”  ακριβώς πάνω στο ζητούμενο σημείο. Αν ζητείται πόλη ή χωριό, το αποδεκτό “κλικ” θα είναι σε ολόκληρη την περιοχή του τόπου που ζητείται (κύκλος με κέντρο περίπου το κέντρο του τόπου και ακτίνα που να καλύπτει όσο το δυνατόν ολόκληρο τον τόπο. Έτσι ο αποδεκτός κύκλος “κλικ” π.χ. για το Λονδίνο θα είναι τεράστιος σε σχέση με τον αποδεκτό κύκλο για το χωριό Πηγή. Βοηθητικό στις αναζητήσεις σας θα ήταν να έχετε μελετήσει καλά τον ιστότοπο: https://arkadi.didereth.gr.

Σε κάθε προσπάθεια επίλυσης γρίφου που θα κάνετε, θα λαμβάνετε κατάλληλη απάντηση που θα σας βοηθάει στην εξέλιξη του παιχνισιού!

Μπορείτε να συνδέεστε από πολλούς υπολογιστές ταυτόχρονα. 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!